Dezvoltare teritoriala » Reteaua Europeană de Cunostinte în Urbanism (EUKN) » Stiri si evenimente

Conferinta EUKN 2010: Efectele schimbarilor demografice asupra structurilor urbane - 13-14 septembrie 2010, Budapesta


În întreaga Europa, orasele trebuie sa faca fata provocarilor date de schimbarile demografice. Îmbatrânirea populatiei si migratia populatiei au un impact profund asupra aspectelor sociale, economice si de mediu ale structurii oraselor. Pentru a raspunde unui viitor în schimbare, trebuie actionat acum. Unele orase au deja implementate strategii de succes. Altele, înca îsi cauta drumul…La conferinta din 2010, Reteaua Europeana de Cunostinte în Urbanism (EUKN) si-a propus sa reuneasca actori relevanti pentru tema propusa, în ideea unui interactiv schimb de opinii, de strategii, experiente si cunostinte. Evenimentul va avea loc la Budapesta, în zilele de 13 si 14 septembrie 2010. Va rugam sa notati aceste zile în agenda dumneavoastra de lucru!

Elaboratorii de politici publice, cercetatori si practicieni de la nivel European, national si local vor prezenta principalele provocari cu care se confrunta si eventualele solutii la acestea. Diferitele aspecte ale schimbarilor demografice, precum îmbatrânirea populatiei, orase confruntate cu fenomenul de depopulare, expansiunea urbana, si efectele lor asupra problemelor legate de locuire, asigurarea locurilor de munca si calitatea vietii vor fi discutate în cadrul unor dinamice ateliere de lucru. Aceste sesiuni interactive vor ajuta în identificarea retetelor functionale si a problemelor care intervin în practica. Vizite de proiecte în Budapesta si prezentari ale unor experiente de succes din întreaga Europa va vor oferi o perspectiva asupra instrumentelor concrete care pot consolida eficienta initiativelor dumneavoastra în domeniu.

Conferinta EUKN 2010 va furniza prin continutul ei input Conferintei la nivel înalt pe probleme demografice care va fi organizata de Presedintia Ungara a Uniunii Europene.

Detalii despre programul conferintei vor fi publicate în saptamânile urmatoare pe website-ul www.eukn.org. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa îl contactati pe dl. Piter Reitsma: +31 70 3440958, piter.reitsma@eukn.org.