EVENIMENTE » 9 Mai » Buzau

BUZAU

Ziua Europei e si ziua ta!

Duminica, 7 mai 2006, Institutia Prefectului - Judetul Buzau si Consiliul Judetean Buzau au organizat, cu prilejul Zilei Europei, mai multe evenimente sportive si culturale, menite sa celebreze apropierea României de valorile Uniunii Europene.

Principalele evenimente organizate de Institutia Prefectului - Judetul Buzau si Consiliul Judetean Buzau:

ORAR
ACTIUNEA
LOCUL DESFASURARII
9.00 - 9.20
Deschiderea oficiala Parcul Tineretului
9.00
Deschiderea cabinei "Mesaj pentru Europa" Intrarea în Parcul Tineretului
9.30, 9.45, 10.00, 10.15, 10.30, 10.40
Plecari în Crosul "Europa" Parcul Tineretului 3 trasee/grupe de vârsta
11.15
Tragerea la sorti si stabilirea programului competitiei de fotbal Terenul de fotbal al Hidroeletrica
11.30
Start în turneul de fotbal Terenul de fotbal al Hidroeletrica
11.15
Tragerea la sorti si stabilirea programului pentru streetball Pista de role
11.30
Start în competitia de streetball Pista de role
11.40-12.40
Desene pe asfalt, pe teme legate de Ziua EuropeI Aleea principala din Parcul Tineretului
12.30-13.30
Concursul de role Pista de role
15.00
Premierea generala a câstigatorilor Pista de role
18.00-20.00
Spectacol de gala "Ziua Europei" Sala Mare a C.J. Buzau

Pe lânga acestea, Institutia Prefectului a organizat, prin intermediul site-ului propriu, www.prefecturabuzau.ro , un concurs de messaging intitulat "Mesaj pentru Europa", în cadrul caruia toti tinerii buzoieni pot adresa, pe adresa de mail prefect@prefecturabuzau.ro , mesaje cu tematica europeana.

La evenimentele organizate in Parcul Tineretului au participat aproximativ 1000 de participanti, presa locala acordand un interes deosebit evenimentului.

Detaliind programul de mai sus, sunt de retinut câteva aspecte. Astfel, cabina "Mesaj pentru Europa" a fost amenajata la intrarea în Parcul Tineretului, functionalitatea sa constând în faptul ca toti cei prezenti si-au putut spune parerile, gândurile sau ideile legate de evenimentul în sine, de Uniunea Europeana sau de integrarea României, asigurând organizatorilor un feed-back potrivit pentru determinarea perceptiei publice buzoiene legata de integrarea în Uniunea Europeana.

La fiecare dintre evenimentele sportive amintite mai sus au fost acordate premii si materiale informative tiparite de Delegatia Comisiei Europene în România, Agentia de Strategii Guvernamentale si Ministerul Integrarii Europene, suportul tehnic (echipamente, arbitri, comisii de evaluare etc.) fiind asigurat de organizatori, în colaborare cu institutiile publice din Buzau.

Spectacolul de gala s-a desfasurat duminica, 7 Mai 2006, la Sala Mare a Consiliului Judetean, între orele 18.00 - 20.00 (cu intrare libera), iar din program au facut parte: Corul de camera "Lyra", al Casei de Cultura a Municipiului Buzau, corul si orchestra Liceului de Arta "Margareta Sterian" si o trupa de teatru a Colegiului National "B. P. Hasdeu".

In data de 9 Mai, am participat la invitatia Grupului Scolar „Grigore Moisil” din Buzau, la dezbaterea cu tema „Romania in Uniunea Europeana”, unde elevii acestui liceu si-au manifestat interesul fata de valorile europene, si-au exprimat temerile si asteptarile legate de aderare, au ridicat probleme legate de recunoasterea diplomelor in Uniunea Europeana.

Gabriel Avramescu – consilier de integrare europeana la Institutia Prefectului – Judetul Buzau