DEZVOLTARE REGIONALA » Politici si programe de dezvoltare regionala » Programe Phare » Phare 2001 » Schema de investitii in servicii sociale

Schemă de investitii în servicii sociale

Această schemă încearcă să ofere ajutor social persoanelor afectate de restructurarea industrială si care sunt expuse riscului excluderii sociale si sărăciei, din zonele urbane precum si zonele rurale înconjurătoare. Se asteaptă ca prin acest sprijin să se ofere oportunităti de instruire si ocupare a fortei de muncă si va avea la bază parteneriate între autoritătile locale, organizatii neguvernamentale, seviciile publice locale (oficiile de fortă de muncă, scoli, spitale) si populatia locală.

Principalele obiective ale acestei scheme sunt:

Componenta de investitii va cuprinde două tipuri de activităti:


Ghidul Aplicantului va fi supus spre aprobare Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti până în luna aprilie 2002.
Licitatia deschisă va fi lansată în luna august 2002; se estimează că termenul limită pentru depunerea cererilor de finantare va fi noiembrie 2002.

În paralel, proiectul va finanta asistenta tehnică pentru evaluarea nevoilor de instruire, formarea formatorilor, pregătirea si livrarea pachetului de instruire pentru tineri si someri pe parcursul realizării si administrării proiectelor de investitii. Instruirea va acoperi sfera serviciilor sociale si de constructii, pentru a promova reinsertia pe piata muncii. Personalul serviciilor sociale si din cadrul institutiilor de formare în domeniul social vor beneficia, de asemenea, de instruire (formare de formatori).

Termenii de referintă vor fi supusi spre aprobare Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti până în luna mai 2002.