Activităţile din economia naţională au fost clasificate astfel încât nomenclatorul românesc să fie conform standardelor europene şi internaţionale.

Astfel, Clasificarea Activităţilor din Economia Naţională (CAEN), în forma sa revizuită care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2003, corespunde cu NACE Rev.1.1 (standardul în clasificare la nivel european) şi cu ISIC Rev.3 (standard ONU).

Nomenclatorul CAEN Rev.1 are următoarea structură:

Nivel 1 (SECŢIUNE): 17, identificate prin litere de la A la Q;
Nivel intermediar (SUBSECŢIUNE): 31, identificate de cod de 2-caractere alfabetice;
Nivel 2 (DIVIZIUNE): 62, identificate de coduri de 2 caractere numerice;
Nivel 3 (GRUPĂ): 224, identificate de coduri de 3 caractere numerice;
Nivel 4 (CLASĂ): 514, identificate de coduri de 4 caractere numerice.

CAEN Rev.1

  versiune print
Carne
    »Politici, strategii la nivel european şi românesc
»Fiscalitate
»Certificare şi standarde
»Condiţii specifice
  ·Faciltăţi/restricţii
  ·Legislaţia muncii
  ·Cod vamal
»Legislaţie specifică
»Protecţia consumatorului
»Marketing
  ·Târguri
  ·Reviste de specialitate
  ·Surse de informare
»Studii şi analize
»Concurenţă
Produse lactate
    »Politici, strategii la nivel european şi românesc
»Fiscalitate
»Certificare şi standarde
»Conditii specifice
  ·Faciltăţi/restricţii
  ·Legislaţia muncii
  ·Cod vamal
»Legislaţie specifică
»Protectia consumatorului
»Marketing
  ·Târguri
  ·Reviste de specialitate
  ·Surse de informare
»Studii şi analize
»Concurenţă
Mobilă
    »Politici, strategii la nivel european şi românesc
»Fiscalitate
»Certificare şi standarde
»Conditii specifice
  ·Faciltăţi/restricţii
  ·Legislaţia muncii
  ·Cod vamal
»Legislaţie specifică
»Protecţia consumatorului
»Marketing
  ·Târguri
  ·Reviste de specialitate
  ·Surse de informare
»Studii şi analize
»Concurenţă
Încălţăminte
    »Politici, strategii la nivel european şi românesc
»Fiscalitate
»Certificare şi standarde
»Conditii specifice
  ·Faciltăţi/restricţii
  ·Legislaţia muncii
  ·Cod vamal
»Legislaţie specifică
»Protecţia consumatorului
»Marketing
  ·Târguri
  ·Reviste de specialitate
  ·Surse de informare
»Studii şi analize
»Concurenţă
Îmbrăcăminte
    »Politici, strategii la nivel european şi românesc
»Fiscalitate
»Certificare şi standarde
»Conditii specifice
  ·Faciltăţi/restricţii
  ·Legislaţia muncii
  ·Cod vamal
»Legislaţie specifică
»Protecţia consumatorului
»Marketing
  ·Târguri
  ·Reviste de specialitate
  ·Surse de informare
»Studii şi analize
»Concurenţă
Software
    »Politici, strategii la nivel european şi românesc
»Fiscalitate
»Certificare şi standarde
»Conditii specifice
  ·Faciltăţi/restricţii
  ·Legislaţia muncii
  ·Cod vamal
»Legislaţie specifică
»Protecţia consumatorului
»Marketing
  ·Târguri
  ·Reviste de specialitate
  ·Surse de informare
»Studii şi analize
»Concurenţă
Piese şi accesorii auto
    »Politici, strategii la nivel european şi românesc
»Fiscalitate
»Certificare şi standarde
»Conditii specifice
  ·Faciltăţi/restricţii
  ·Legislaţia muncii
  ·Cod vamal
»Legislaţie specifică
»Protecţia consumatorului
»Marketing
  ·Târguri
  ·Reviste de specialitate
  ·Surse de informare
»Studii şi analize
»Concurenţă
Construcţii
    »Politici, strategii la nivel european şi românesc
»Fiscalitate
»Certificare şi standarde
»Conditii specifice
  ·Faciltăţi/restricţii
  ·Legislaţia muncii
  ·Cod vamal
»Legislaţie specifică
»Protecţia consumatorului
»Marketing
  ·Târguri
  ·Reviste de specialitate
  ·Surse de informare
»Studii şi analize
»Concurenţă

Cod CAEN 155 - Fabricarea produselor lactate

1551 Fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor

Această clasă include:

  • producţia de lapte lichid proaspăt, pasteurizat, sterilizat, omogenizat şi/sau tratat la cald;
  • producţia băuturilor nealcoolice pe bază de lapte;
  • producţia de smântână din lapte lichid proaspăt, pasteurizat, sterilizat, omogenizat;
  • fabricarea laptelui praf sau concentrat, îndulcit sau neîndulcit;
  • fabricarea untului;
  • fabricarea iaurtului;
  • fabricarea brânzei şi a cheagului;
  • obţinerea zerului;
  • fabricarea cazeinei şi lactozei.

Această clasă exclude:

  • producţia de lapte de vacă brut.

1552 Fabricarea îngheţatei

Această clasă include:

  • producţia de îngheţată şi specialităţi de îngheţată.

Această clasă exclude:

  • activităţi ale cofetăriilor specializate în prepararea îngheţatei.