închide
Numele Dumneavoastră
Adresa de email a destinatarului
Mesajul ataşat
 
Vizitatori de la lansare: 16777215 Română | English

Let’s Do It, Romania!

  • Printează această pagină
  • Măreste dimensiunea textului
  • Micşorează dimensiunea textului
» » Planul de amenajare a teritoriului zonal - PATZ

PLANUL DE AMENAJARE A TERITORIULUI ZONAL – PATZ

PATZ se întocmeste pentru teritorii grupate într-o zonã cu caracteristici comune, geografice, economice sau/si de altã naturã, care cuprinde în întregime sau partial teritoriul administrativ al mai multor unitãti teritorial administrative.Acest tip de plan genereazã politici teritoriale zonale pe probleme concrete de interes comun.

Planurile de Amenajare a Teritoriului Zonal – in functie de teritoriul pentru care se elaboreazã pot fi: regional, interjudetean, interorãsenesc, intercomunal, periurban, metropolitan (al municipiilor de rangul 1) si frontalier.  

Aceste planuri definesc cadrul de desfãsurare a activitãtilor economice si sociale în concordantã cu planurile de amenajare a teritoriului superioare.

Pe baza acestor planuri se stabileste profilul socio-economic si zonificarea teritoriului în functie de posibilitãtile de dezvoltare a unitãtilor economice corelate cu disponibilul de fortã de muncã, amplasarea constructiilor, dotãrilor si echipãrilor, respectând patrimoniul natural, trãsãturile specifice urbanistice si utilizarea rationalã a terenurilor în cadrul unei organizãri structurale a perimetrului construibil. 

Planuri de Amenajare a Teritoriului Zonal - PATZ - elaborate

 

Planuri de Amenajare a Teritoriului Zonal - PATZ - In curs de elaborare

(actualizat: 22-02-2010)

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului | Str. Apolodor, nr. 17, Latura Nord, sector 5 | Tel: 037 211 14 09 | e-mail: info@mdrt.ro

Se recomanda utilizarea browser-ului Microsoft Internet Explorer 6 la o rezolutie minima de 1152x864