închide
Numele Dumneavoastră
Adresa de email a destinatarului
Mesajul ataşat
 
Vizitatori de la lansare: 16777215 Română | English

Let’s Do It, Romania!

  • Printează această pagină
  • Măreste dimensiunea textului
  • Micşorează dimensiunea textului
» Ziarul euROpeanul

O datã cu dobândirea calitãtii de stat membru al Uniunii Europene, România a obtinut acces la fonduri europene nerambursabile menite a contribui la reducerea decalajelor dintre nivelul de dezvoltare al României si cel al celorlalte state membre precum si la dezvoltarea echilibratã a celor opt regiuni de dezvoltare ale tãrii noastre. 

Fiind constient de importanta pe care o are o bunã informare a posibililor beneficiari asupra cresterii nivelului absorbtiei fondurilor structurale, fostul Minister al Integrãrii Europene a demarat un proiect editorial menit sa aducã informatia europeanã si cea legatã de fondurile europene cât mai aproape de cetãtean. Primul numãr a apãrut în octombrie 2006 cu doar câteva luni înaintea momentului istoric de la 1 ianuarie 2007 si a fãcut partea dintr-o amplã campanie de informare sustinutã de Guvernul României. Intre lunile octombrie si noiembrie au fost publicate 6 numere fiecare într-un tiraj de 100.000 de exemplare.  În anul urmãtor, dupã momentul aderãrii, si dupã trasformarea Ministerului Integrãrii în Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor, proiectul a fost reluat cu succes tematica principalã fiind, de data aceasta, modalitãtile prin care pot fi accesate fondurile structurale si rezultatele ce se pot obtine prin utilizarea lor, ziarul devenind astfel un ghid practic pentru cei dornici sa afle mai multe despre domeniile in care pot accesa fonduri comunitare, ultimele noutati referitoare la fondurile europene dar si exemple de proiecte de succes atat din tara cat si din celelalte state membre ale Uniunii Europene. Aceeasi tematicã a fost mentinutã si in 2008.

In tot acest timp publicatia a fost distribuitã gratuit atât în capitalã cât si în restul tãrii ajungând în prefecturii, consilii judetene, agentiile de dezvoltare regionalã, camerele de comert judetene, centrele „Info Europa”, la punctele de informare ale tuturor ministerelor,  în statiile Metrorex, în aeroportul „Henri Coandã” precum si în trenurile Inter City (printr-un parteneriat cu Ministerul Transporturilor).

Datoritã rezultatelor obtinute în cei doi ani, ziarul reprezentatã un program de succes reusind sã-si creeze o pozitie foarte bunã pe piata media din România si obtinând un loc privilegiat în rândul publicatiilor dedicate exclusiv fondurilor structurale. Rolul important pe care l-a avut în tot acest timp în informarea privind fondurile europene disponibile pentru România a fost confirmat si de Diploma de excelenta in popularizarea, gestionarea si pregatirea programelor co-finantate din fonduri europene pentru cel mai bun jurnalism implicat in campania de informare europeana, acordatã în decembrie 2007 de “EU-RO Clearing Funds”, dar si din reactiile primite de-a lungul timpului de la cititori. Astfel numãrul solicitãrile din partea institutiilor publice centrale si locale, dar si din partea persoanelor private a crescut de la o lunã la alta.

Mai multe informatii: Iulia MUNTEANU, coordonator de proiect, Directia de Comunicare, tel 037.211.14.60, telefon mobil 0749.196.207, e-mail: iulia.munteanuI@mdrl.ro>

IMPORTANTA unui proiect de comunicare de tipul “euROpeanul”
1. Este nevoie de o publicatie ca “euROpeanul” pentru cã informeazã în general, pentru cã este un  adevãrat instrument de lucru si pentru cã reuseste sã creeze un anumit tip de atitudine si comportament care duc la constientizarea identitãtii secundare, cea europeanã.
2. Este nevoie de o publicatie precum “euROpeanul” pentru cã România doreste sã absoarbã pânã la ultimul euro din alocatia financiarã de la U.E., dar acest lucru se poate face numai printr-o cunoastere detaliatã a problematicii si aici este rolul esential al ziarului.
3. Este nevoie de o publicatie precum “euROpeanul” pentru a apropia o administratie publicã, de prea multe ori perceputã pe nedrept ca greoaie si ineficientã, de potentialul beneficiar al fondurilor structurale, de crea un nou liant între cele douã pãrti.

Fişiere ataşate

Subsectiuni

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului | Str. Apolodor, nr. 17, Latura Nord, sector 5 | Tel: 037 211 14 09 | e-mail: info@mdrt.ro

Se recomanda utilizarea browser-ului Microsoft Internet Explorer 6 la o rezolutie minima de 1152x864