închide
Numele Dumneavoastră
Adresa de email a destinatarului
Mesajul ataşat
 
Vizitatori de la lansare: 16777215 Română | English

Letís Do It, Romania!

  • Printează această pagină
  • Măreste dimensiunea textului
  • Micşorează dimensiunea textului
Presa » Invitatii de presa » 28 septembrie 2007 - Ziua Mondial„ a Locuirii - 1 octombrie

Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor, în parteneriat cu Primãria Generalã a Capitalei organizeazã, pentru prima datã în România, Ziua Mondialã a Locuirii ce se va desfãsura luni, 1 octombrie 2007, în perimetrul strãzilor Lipscani si Smârdan din centrul istoric al Bucurestiului, începând cu ora 12.00.

Evenimentul, celebrat sub motto-ul “Un oras sigur este un oras echitabil”, va fi deschis de LŠszlů Borbély, Ministrul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor si Adriean Videanu, Primarul General al Bucurestiului.

La “cafeneaua urbanistica”, organizata la intersectia celor doua strazi, cei doi oficiali, specialisti din domeniul arhitecturii si urbanismului si cetateni vor discuta cum prin dezvoltare urbana integrata se poate ca orasele noastre sa devina mai sigure si echitabile.
 
In cadrul evenimentului, vor fi expuse panouri cu proiecte de dezvoltare urbanã integratã, proiecte de diploma realizate in cadrul masterului franco – roman „Dezvoltare urbana integrata” de la Universitatea de Arhitecturã si Urbanism “Ion Mincu” Bucuresti.  
 
Natiunile Unite au stabilit ca prima zi de luni din octombrie sã fie Ziua Mondialã a Locuirii, moment de reflectie asupra situatiei locuirii. De asemenea, aceastã zi îsi propune sã aminteascã populatiei lumii responsabilitatea colectivã pe care o poartã pentru viitorul habitatului uman.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului | Str. Apolodor, nr. 17, Latura Nord, sector 5 | Tel: 037 211 14 09 | e-mail: info@mdrt.ro

Se recomanda utilizarea browser-ului Microsoft Internet Explorer 6 la o rezolutie minima de 1152x864