închide
Numele Dumneavoastră
Adresa de email a destinatarului
Mesajul ataşat
 
Vizitatori de la lansare: 16777215 Română | English

Let’s Do It, Romania!

  • Printează această pagină
  • Măreste dimensiunea textului
  • Micşorează dimensiunea textului
Presa » Informatii de presa » 1 noiembrie 2007 - Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Locuintelor s-a întâlnit cu Presedintele Academiei Române

Ministrul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor, László Borbély, s-a întâlnit astãzi, 1 noiembrie 2007, la Casa Oamenilor de Stiintã cu Presedintele Academiei Române, Ionel Haiduc si cu reprezentanti ai institutelor de cercetare aflate în coordonarea Academiei. Întâlnirea a avut ca scop initierea unei colaborãri permanente între cele douã institutii, colaborare ce urmeazã a fi formalizatã în perioada urmãtoare. Cooperarea dintre cele douã institutii va conduce la o mai bunã cunoastere si valorizare reciprocã a competentelor, pentru realizarea Strategiei de Dezvoltare Spatialã a României.
 
“Încercãm armonizarea conceptelor, a datelor existente la nivelul administratiei publice centrale si locale, combinarea acestora cu politicile sectoriale si cu dimensiunea teritorialã. În 2005, când am început procesul de planificare strategicã de dezvoltare spatialã nu ne-am închipuit cã va fi atât de greu. Cu toate acestea, am fãcut pasi importanti, coroborând informatiile si actiunile diferitelor institutii în vederea realizãrii unei structuri functionale. În toate demersurile realizate, componenta cercetare documentare a fost mereu evidentiatã. Proiectele integrate ce vor fi finantate din Axa 1 a Programului Operational Regional sunt o provocare. Si pentru aceste proiecte avem nevoie de date complexe, de studii si de aceea vã cerem sprijinul”, a declarat László Borbély.
 
Ionel Haiduc a apreciat initiativa ministrului de a se întâlni cu reprezentantii Academiei Române si si-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor: “Ne bucurãm atunci când o autoritate îsi îndreaptã privirea cãtre Academia Românã. Urmeazã sã stabilim în ce mod putem fi utili ministerului prin expertiza, cunostintele si experienta noastrã.”
 
Acestei întâlniri pregãtitoare îi vor urma întâlniri pe teme concrete - dezvoltare durabilã  si riscuri naturale.

Mai multe informatii puteti gasi incepand de luni 05.11.2007 la sectiunea TRANSPARENTA.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului | Str. Apolodor, nr. 17, Latura Nord, sector 5 | Tel: 037 211 14 09 | e-mail: info@mdrt.ro

Se recomanda utilizarea browser-ului Microsoft Internet Explorer 6 la o rezolutie minima de 1152x864