închide
Numele Dumneavoastră
Adresa de email a destinatarului
Mesajul ataşat
 
Vizitatori de la lansare: 16777215 Română | English

Let’s Do It, Romania!

  • Printează această pagină
  • Măreste dimensiunea textului
  • Micşorează dimensiunea textului
Presa » Informatii de presa » 5 noiembrie 2007 - Eveniment dedicat inaugurării Spitalului Militar de Urgentă, „Dr. Iacob Czihac” din Iasi
Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor organizeazã marti, 6 noiembrie, ora 14.30, un eveniment dedicat inaugurãrii si punerii în functiune a Spitalului Militar de Urgentã, „Dr. Iacob Czihac” din Iasi, primul obiectiv finalizat din cadrul „Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamitãtilor naturale si pregãtirea pentru situatii de urgentã”, proiect implementat cu finantare de la Banca Mondialã.
 
La eveniment vor participa dl. Laszlo Borbely, Ministrul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor si dl. Benoit Blarel, Director de Tarã al Bãncii Mondiale, alãturi de  reprezentanti ai autoritãtilor centrale si locale.
 
Evenimentul se adreseazã tuturor celor implicati în implementarea acestui Proiect care are ca scop principal cresterea gradului de sigurantã a clãdirilor publice importante.
 
Informatii de background:
 
Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor (MDLPL) deruleazã, în perioada 2005 – 2009 un program care vizeazã în principal consolidarea unor clãdiri publice de importantã vitalã în cazul producerii unui cutremur si care beneficiazã de o finantare de 73.758.000 USD, din care 56.928.000 USD  reprezintã un credit extern de la BIRD, iar 16.830.000 USD cofinantarea din partea Guvernului României. La aceste fonduri se adaugã aproximativ 60.000.000 USD, sumã ce reprezintã investitii complementare finantate din sursele beneficiarilor pentru a asigura functionalitatea integralã a clãdirilor dupã finalizarea lucrãrilor de consolidare.
 

Proiectul derulat de cãtre MDLPL reprezintã una din componentele „Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamitãtilor naturale si pregãtirea pentru situatii de urgentã” care cuprinde:

  • Componenta A: Întãrirea Capacitãtii de Management al Dezastrelor Naturale, implementatã de Ministerul Internelor si Reformei Administrative;
  • Componenta B: Reducerea Riscului Seismic, implementatã de Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor;
  • Componenta C: Reducerea Riscului la Inundatii si Alunecãri de Teren, implementatã de Ministerul Mediului si Dezvoltãrii Durabile;
  • Componenta D: Reducerea Riscului la Accidente Miniere în Bazinul Tisei, implementatã de  Agentia Nationalã pentru Resurse Minerale.
 
Componenta B, „Reducerea riscului seismic”, are ca obiectiv consolidarea a aproximativ 84 de clãdiri publice cu rol esential în rãspunsul la situatii de urgentã, a cãror functionalitate în timpul si imediat dupã producerea unui cutremur major trebuie asiguratã.
 

Spitalul Militar de Urgentã „Dr. Iacob Czihac” face parte din cea mai importantã categorie de clãdiri publice, cea a spitalelor de urgentã, cu o pondere de 37% din totalul obiectivelor cuprinse în cadrul Componentei B a Proiectului. Valoarea lucrãrilor realizate este de aproximativ 1.300.000 lei si au fost finalizate cu 4 luni înainte de termenul stabilit. 

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului | Str. Apolodor, nr. 17, Latura Nord, sector 5 | Tel: 037 211 14 09 | e-mail: info@mdrt.ro

Se recomanda utilizarea browser-ului Microsoft Internet Explorer 6 la o rezolutie minima de 1152x864