închide
Numele Dumneavoastră
Adresa de email a destinatarului
Mesajul ataşat
 
Vizitatori de la lansare: 16777215 Română | English

Let’s Do It, Romania!

  • Printează această pagină
  • Măreste dimensiunea textului
  • Micşorează dimensiunea textului
Presa » Informatii de presa » 3 decembrie 2007 - Eveniment dedicat inaugurării si punerii în functiune a Spitalului Militar de Urgentă „Dr. Aristide Serfioti” din Galati
Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor vã invitã marti, 4 decembrie 2007, ora 13.00, la un eveniment dedicat inaugurãrii si punerii în functiune a Spitalului Militar de Urgentã „Dr. Aristide Serfioti” din Galati, cel de-al treilea obiectiv de investitie finalizat în cadrul „Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamitãtilor naturale si pregãtirea pentru situatii de urgentã”, implementat cu finantare de la Banca Mondialã.
 
La eveniment vor participa dl. László Borbély, ministrul dezvoltãrii, lucrãrilor publice si locuintelor si dl. Benoit Blarel, director de tarã al Bãncii Mondiale.
 
Evenimentul se adreseazã tuturor celor implicati în implementarea acestui Proiect care are ca scop principal cresterea gradului de sigurantã a clãdirilor publice importante.
 
Spitalul Militar de Urgentã „Dr. Aristide Serfioti” face parte din cea mai importantã categorie de clãdiri publice, cea a spitalelor de urgentã, cu o pondere de 37% din totalul obiectivelor cuprinse în cadrul Componentei B a Proiectului.
 
Lucrãrile realizate au avut ca obiectiv îmbunãtãtirea comportãrii structurii în ansamblul ei, scopul prioritar fiind punerea în sigurantã a clãdirii prin consolidarea structurii de rezistentã si limitarea degradãrilor la actiunea cutremurelor precum si îmbunãtãtirea functionalitãtii spitalului, cu respectarea normelor Uniunii Europene si NATO.
 
Informatii de background:
 
Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor (MDLPL) deruleazã, în perioada 2005 – 2009, un program care vizeazã în principal consolidarea unor clãdiri publice de importantã vitalã în cazul producerii unui cutremur si care beneficiazã de o finantare de 73.758.000 USD, din care 56.928.000 USD  reprezintã un credit extern de la Banca Mondialã, iar 16.830.000 USD cofinantarea din partea Guvernului României. La aceste fonduri se adaugã aproximativ 60.000.000 USD, sumã ce reprezintã investitii complementare finantate din sursele beneficiarilor pentru a asigura functionalitatea integralã a clãdirilor dupã finalizarea lucrãrilor de consolidare.  
 
Proiectul derulat de MDLPL reprezintã una din componentele „Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamitãtilor naturale si pregãtirea pentru situatii de urgentã” care cuprinde:

  • Componenta A: Întãrirea Capacitãtii de Management al Dezastrelor Naturale, implementatã de Ministerul Internelor si Reformei Administrative;
  • Componenta B: Reducerea Riscului Seismic, implementatã de Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor;
  • Componenta C: Reducerea Riscului la Inundatii si Alunecãri de Teren, implementatã de Ministerul Mediului si Dezvoltãrii Durabile;
  • Componenta D: Reducerea Riscului la Accidente Miniere în Bazinul Tisei, implementatã de Agentia Nationalã pentru Resurse Minerale.

Componenta B - „Reducerea riscului seismic”, derulatã de Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor, are ca obiectiv consolidarea a aproximativ 84 de clãdiri publice cu rol esential în rãspunsul la situatii de urgentã, a cãror functionalitate în timpul si imediat dupã producerea unui cutremur major trebuie asiguratã. 
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului | Str. Apolodor, nr. 17, Latura Nord, sector 5 | Tel: 037 211 14 09 | e-mail: info@mdrt.ro

Se recomanda utilizarea browser-ului Microsoft Internet Explorer 6 la o rezolutie minima de 1152x864