închide
Numele Dumneavoastră
Adresa de email a destinatarului
Mesajul ataşat
 
Vizitatori de la lansare: 16777215 Română | English

Let’s Do It, Romania!

  • Printează această pagină
  • Măreste dimensiunea textului
  • Micşorează dimensiunea textului
Presa » Invitatii de presa » 26 februarie 2008 - Conferinta Natională „Cercetarea teritorială - Investitie pentru viitorul României”
Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor vã invitã joi, 28 februarie 2008, în Aula Magna a Academiei Române (Calea Victoriei nr. 125, Bucuresti), începând cu ora 9.00 la Conferinta Nationalã „Cercetarea teritorialã - Investitie pentru viitorul României” - Implementarea Programului ESPON 2013 în România.
  
La conferintã vor participa dl. László BORBÉLY, ministrul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor si dl. Ionel HAIDUC, presedintele Academiei Române.
 
Programul ESPON 2013 este un program operational de cooperare teritorialã europeanã interregionalã, care furnizeazã informatii si statistici privind dezvoltarea si coeziunea teritorialã a spatiului european si care se realizeazã în cadrul unei retele europene a organismelor de cercetare si a actorilor relevanti implicati în dezvoltarea teritorialã. Activitãtile acestui program sunt finantate din Fondul European de Dezvoltare Regionalã, în cadrul Obiectivului de Cooperare Teritorialã Europeanã al Politicii UE de Coeziune.
 
Bugetul programului (unic pentru cele 27 state membre) pentru cei 7 ani este de 45,4 mil. Euro, din care 75% provin din Fondul European de Dezvoltare Regionalã, iar 25% reprezintã cofinantãrile nationale.
 
Beneficiarii directi ai programului sunt: universitãti si institutii de cercetare, publice sau echivalente, din domeniul dezvoltarii teritoriale si regionale, care trebuie sã participe în consortii internationale, numite Grupuri Transnationale pentru Proiect. Beneficiari indirecti ai rezultatelor cercetarii (care nu beneficiazã de finantare) sunt autoritãtile publice sau echivalente de la toate nivelurile administrative, factori de decizie în elaboararea si implemantarea politicii regionale si de coeziune.
 
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului | Str. Apolodor, nr. 17, Latura Nord, sector 5 | Tel: 037 211 14 09 | e-mail: info@mdrt.ro

Se recomanda utilizarea browser-ului Microsoft Internet Explorer 6 la o rezolutie minima de 1152x864