închide
Numele Dumneavoastră
Adresa de email a destinatarului
Mesajul ataşat
 
Vizitatori de la lansare: 16777215 Română | English

Let’s Do It, Romania!

  • Printează această pagină
  • Măreste dimensiunea textului
  • Micşorează dimensiunea textului
Presa » Informatii de presa » 3 martie 2008 - Prima întâlnire a Comitetului Comun de Monitorizare pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Romania 2007-2013
În perioada 3 - 4 martie 2008 va avea loc la Debrecen, Ungaria, prima întâlnire a Comitetului Comun de Monitorizare pentru Programul de Cooperare Transfrontalierã Ungaria-Romania 2007-2013, gestionat de Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor în calitate de Autoritate Nationalã.
 
Bugetul total al Programului pentru cei sapte ani de programare este unic pentru cele douã state partenere în program, fiind de 275,2 mil EUR (din care: 224,4 mil. EUR- Fondul European de Dezvoltare Regionalã si 50,8 mil.EUR co-finantare nationalã).
 
Programul de Cooperare Transfrontalierã Ungaria-Romania a fost aprobat oficial de cãtre Comisia Europeanã la data de 21 Decembrie 2007 si vizeazã cooperarea în cadrul ariei eligibile a Programului (4 judete din România: Timis, Arad, Bihor, Satu Mare si 4 judete din Ungaria: Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg) în domenii precum: infrastructura de transport si de comunicare, protectia mediului natural, dezvoltarea economicã si socialã, prin crearea de parteneriate durabile între actori de pe ambele laturi ale frontierei.
 
Implementarea Programului se va face prin acordarea  de finantare nerambursabilã, în mod competitiv, în cadrul unor Apeluri publice (Licitatii) de propuneri de proiecte comune de cooperare transfrontalierã. Beneficiarii eligibili sunt  persoane juridice de la nivel national, regional sau local care implementeazã politici în domenii  relevante ale programului, autoritãti publice locale si unitãtile subordonate acestora, asociatii sau agentii de dezvoltare regionalã, institutii de cercetare si universitãti, Camere de Comert, ONG-uri în domeniile prioritare ale Programului, organizatii internationale (Euroregiuni) etc.
 
În vederea asigurãrii calitãtii si eficientei implementãrii programului, se constituie un Comitet Comun de Monitorizare ca structurã de management comunã la nivel de Program, cu o reprezentare echilibratã nationalã si institutionalã  a celor douã state partenere. Membrii participanti în cadrul CCM vor fi reprezentanti de la nivel central si regional. În cadrul întâlnirilor CCM participã si reprezentanti ai Comisiei Europene cu statut de observatori.
Pe ordinea de zi a întrunirii Comitetului Comun de Monitorizare se aflã urmãtoarele subiecte:

  • Discutarea si aprobarea Regulilor de Procedurã pentru Comitetul Comun de Monitorizare,
  • Discutarea si aprobarea Regulilor de Procedura pentru Comitetul Comun de Selectie,
  • Discutarea si aprobarea Manualului de implementare al Programului,
  • Discutarea si aprobarea documentelor aferente axei de Asistenta Tehnicã,
  • Prezentarea Planului de Comunicare
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului | Str. Apolodor, nr. 17, Latura Nord, sector 5 | Tel: 037 211 14 09 | e-mail: info@mdrt.ro

Se recomanda utilizarea browser-ului Microsoft Internet Explorer 6 la o rezolutie minima de 1152x864