închide
Numele Dumneavoastră
Adresa de email a destinatarului
Mesajul ataşat
 
Vizitatori de la lansare: 16777215 Română | English

Let’s Do It, Romania!

  • Printează această pagină
  • Măreste dimensiunea textului
  • Micşorează dimensiunea textului
Presa » Invitatii de presa » 18 aprilie 2008 - MDLPL lansează primul “Atlas teritorial online al României”

Luni, 21 aprilie 2008, ora 10.00, la Sala de Consiliu a Ministerului Dezvoltãrii Lucrãrilor Publice si Locuintelor, în cadrul seminarului cu tema “Instrumente si proiecte pentru o dezvoltare teritorialã durabilã”, va fi lansat primul “Atlas Teritorial online al României”

La eveniment participã ministrul dezvoltãrii, lucrãrilor publice si locuintelor, dl. László BORBÉLY, dl. Dr. Octavian GROZA, profesor universitar si director al laboratorului Cuguat -TIGRIS, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi, dl. Dr. Ion Ghizdeanu, Presedinte Comisia Nationalã de Prognozã, specialisti în dezvoltare teritorialã ai MDLPL, cercetãtori si profesori ai centrelor universitare din Cluj si Iasi.

Atlasul teritorial online al României – bazã de expertizã teritorialã – este o lucrare initiatã si coordonatã de MDLPL si elaboratã de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi. Atlasul reprezintã un produs stiintific original si inovativ de înaltã calitate care va fi un instrument de lucru pentru institutiile publice si factorii de decizie administrativi si politici. Aplicatia va facilita întelegerea problematicilor specifice dezvoltãrii teritoriale si va asigura acces publicului larg la un fond de hãrti si materiale de sintezã despre principalele tendinte teritoriale la nivelul Uniunii Europene si României.

Atlasul teritorial al României a fost elaborat sub forma unui site ce va fi inserat ca un subdomeniu pe situl MDLPL. Hãrtile si cartogramele, însotite de texte explicative,  vor putea fi consultate online de orice persoanã sau institutie interesatã. În vederea   utilizãrii tuturor functiunilor disponibile, aplicatia Atlas teritorial online al României (inclusiv HyperAtlasul Europa si HyperHarta România) va putea fi instalatã la cerere pe serverele institutiilor publice interesate.
 
Persoana de contact:
Elena Badea
Consilier de Afaceri Europene
Directia Generala de Comunicare
0749196212
e-mail: presa@mdlpl.ro; elena.badea@mdlpl.ro
 
 
 
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului | Str. Apolodor, nr. 17, Latura Nord, sector 5 | Tel: 037 211 14 09 | e-mail: info@mdrt.ro

Se recomanda utilizarea browser-ului Microsoft Internet Explorer 6 la o rezolutie minima de 1152x864