închide
Numele Dumneavoastră
Adresa de email a destinatarului
Mesajul ataşat
 
Vizitatori de la lansare: 16777215 Română | English

Let’s Do It, Romania!

  • Printează această pagină
  • Măreste dimensiunea textului
  • Micşorează dimensiunea textului
Presa » Informatii de presa » 8 octombrie 2008 - Semnarea contractul de executie pentru Proiectul “Drumul apelor minerale”

Marti, 7 octombrie 2008,  Presedintii Consiliilor Judetene Covasna si Harghita, Támas Sándor si Borboly Csaba în calitate de reprezentanti ai beneficiarilor, au semnat în prezenta secretarului de stat în Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor, Anna HORVÁTH, contractul de executie pentru Proiectul “Drumul apelor minerale” finantat prin Programul PHARE 2004-2006 Proiecte de infrastructurã regionalã.

Valoarea contractului este de 10.435.548,05 Euro, din care 4.999.671,07 Euro reprezintã contributia Uniunii Europene.

Semnarea de cãtre beneficiari este o etapã obligatorie în procesul de semnare a contractului dintre Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor în calitate de autoritate contractantã si executant.

Lotul 1 al lucrãrilor, pentru judetul Covasna are o valoare de 5.461.295,84 Euro, fãrã TVA si presupune executia urmãtoarelor obiective în localitãtile Baraolt, Belin, Bodoc, Bretcu, Vâlcele, Sf. Gheorghe si Bixa: clãdiri bai, pavilioane odihna, pavilioane ape minerale, platforme; reamenajãri izvoare, amenajare alimentari cu apa, statii de epurare; iluminat exterior si dotãri urbane.

Lotul 2 al lucrãrilor, pentru judetul Harghita are o valoare de 4.974.252,21 Euro, fãrã TVA si presupune executia urmãtoarelor obiective în localitãtile Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Vlãhita, Borsec, Bãile Tusnad si Remetea: refacere alei pietonale si acces stradal, inclusiv semnalizare si marcaje, scurgerea apelor; amenajare peisagisticã si pavilioane izvoare; iluminat exterior si dotãri urbane.

„Proiectul Drumul apelor minerale va fi o investitie care implicã 13 localitãti si se bazeazã pe valorificarea apelor minerale si a bãilor balneo-climaterice din zonã” a declarat secretarul de stat Anna HORVÁTH.

Proiectul va avea ca rezultat cresterea numãrului de turisti (atât români cât si strãini) si a timpului de cazare a acestora, ceea ce va conduce la cresterea directã a numãrului de locuri de muncã în sectorul turistic. Deasemenea se are în vedere cresterea protectiei sanitare si a mediului înconjurãtor.

 
 
 
 
 
 
 
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului | Str. Apolodor, nr. 17, Latura Nord, sector 5 | Tel: 037 211 14 09 | e-mail: info@mdrt.ro

Se recomanda utilizarea browser-ului Microsoft Internet Explorer 6 la o rezolutie minima de 1152x864