închide
Numele Dumneavoastră
Adresa de email a destinatarului
Mesajul ataşat
 
Vizitatori de la lansare: 16777215 Română | English

Letís Do It, Romania!

  • Printează această pagină
  • Măreste dimensiunea textului
  • Micşorează dimensiunea textului
Arhiva integrare europeana » Student in Europa

2006
“Într-o Românie europeanã tinerii vor fi actori importanti pe scena integrãrii”.

Pregãteste-te!
Esti avantajat în obtinerea unei burse dacã ai competente într-unul sau în mai multe dintre domeniile: tehnologii ale informatiei, limbi strãine, culturã tehnologicã (matematicã, stiinte, tehnologii, antreprenoriat, domenii sociale).
 
În fiecare numãr al Buletinului electronic “Stiri europene” poti afla mai multe informatii despre burse si oportunitãti de studiu


In 2006, programul de informare pentru studenti “IMPREUNA PENTRU O EUROPA TANARA” continua cu o scoala de vara, care isi propune sa informeze, dar si sa stimuleze dezbaterile pe tema integrarii europene si formarea liderilor de opinie in rândul tinerei generatii.

2005
Unul din rezultatele cercetarii calitative realizate de Ministerul Integrarii Europene la sfarsitul anului 2004 privind nevoile de informare ale unor categorii importante de populatie a fost identificarea informatiilor pe care studentii le considerau insuficiente, cum ar fi sursele de finantare a ideilor de afaceri, schimbarile legislative, mobilitatea fortei de munca in Uniunea Europeana si programele europene in domeniul educatiei si formarii profesionale. 

In 2005, programul “IMPREUNA PENTRU O EUROPA TANARA” si-a propus sa le ofere aceste informatii, printr-o serie de intalniri cu studentii din cele mai importante centre universitare din tara. In acest scop au fost realizate pliantele: Cetatean român, cetatean european, ABC-ul studentului european, Cum vom putea studia, lucra si calatori in UE dupa aderare si au fost organizate, in perioada aprilie-noiembrie 2005, 7 intâlniri cu studentii din Cluj-Napoca, Bucuresti, Timisoara, Brasov, Iasi, Galati si Târgu-Mures. Temele abordate s-au referit la oportunitatile de educatie, acces si mobilitate in UE, ca si la institutiile si politicile UE.

(actualizat 21-11-2006)

Fişiere ataşate

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului | Str. Apolodor, nr. 17, Latura Nord, sector 5 | Tel: 037 211 14 09 | e-mail: info@mdrt.ro

Se recomanda utilizarea browser-ului Microsoft Internet Explorer 6 la o rezolutie minima de 1152x864