închide
Numele Dumneavoastră
Adresa de email a destinatarului
Mesajul ataşat
 
Vizitatori de la lansare: 16777215 Română | English

Let’s Do It, Romania!

  • Printează această pagină
  • Măreste dimensiunea textului
  • Micşorează dimensiunea textului
Presa » Invitatii de presa » 16 iunie 2009 - Lansarea Punctului de Contact ESPON din România

Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Locuintei si Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi vã invitã sã participati la seminarul „Lansarea Punctului de Contact ESPON din România – Sprijin pentru implementarea Programului ESPON 2013”, care va avea loc la Iasi, în data de 18 iunie 2009, ora 930, la sediul din Str. Alexandru Lãpusneanu nr. 14, Sala de conferinte, Etaj V. La întâlnire va participa Ioan Andreica, Secretar de stat în Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Locuintei.

Evenimentul are drept scop promovarea Punctului national de Contact ESPON la nivelul comunitãtii stiintifice românesti si al factorilor de decizie politici si administrativi.

Desemnarea Punctului national de Contact ESPON a fost finalizatã prin selectia publicã a Universitãtii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Centrul Universitar de Geografie Umanã si de Amenajarea Teritoriului „Teritorii Inovante - Gestiune Regionalã si Interactiune Spatialã” – CUGUAT TIGRIS, pentru a îndeplini rolul de Punct de Contact ESPON din România.

Misiunea Punctului national de Contact ESPON este de a sprijini participarea activã si de succes a potentialilor beneficiari ai Programului ESPON 2013 din România în cadrul proiectelor ESPON 2013 si de a contribui la valorificarea la nivel national a studiilor ESPON, ca instrumente de fundamentare a politicii nationale de dezvoltare si coeziune teritorialã.

ESPON 2013 – Reteaua europeanã de observare a dezvoltãrii si coeziunii teritoriale este un program operational în cadrul Obiectivului Cooperare Teritorialã Europeanã al Politicii de Coeziune a Uniunii Europene, prin care este finantatã cercetarea teritoriului european.

Programul ESPON 2013 este finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionalã si prin contributia tuturor statelor membre ale UE si a statelor partenere: Norvegia, Elvetia, Islanda si Liechtenstein.

Scopul Programului ESPON 2013 este de a sprijini formularea politicii care vizeazã coeziunea si dezvoltarea armonioasã a teritoriului european prin (1) furnizarea de informatii, statistici, analize, si scenarii comparabile privind dinamica teritoriului, precum si prin (2) evidentierea capitalului teritoriului si potentialului de dezvoltare a regiunilor si teritoriilor de dimensiuni mai mari, contribuind, astfel, la cresterea competitivitãtii, intensificarea cooperãrii teritoriale si dezvoltarea durabilã si echilibratã a teritoriului european. 

Agenda 

Surse de informare
www.espon.eu
www.mdrl.ro - Sectiunea ESPON
www.infocooperare.ro - INFO ESPON

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului | Str. Apolodor, nr. 17, Latura Nord, sector 5 | Tel: 037 211 14 09 | e-mail: info@mdrt.ro

Se recomanda utilizarea browser-ului Microsoft Internet Explorer 6 la o rezolutie minima de 1152x864