închide
Numele Dumneavoastră
Adresa de email a destinatarului
Mesajul ataşat
 
Vizitatori de la lansare: 16777215 Română | English

Let’s Do It, Romania!

  • Printează această pagină
  • Măreste dimensiunea textului
  • Micşorează dimensiunea textului
Presa » Invitatii de presa » 4 octombrie 2006 - Conferinta de presă cu ocazia publicării rezultatelor sondajului de opinie privind impactul Agendei Europa 2006-2007
Ministerul Integrãrii Europene, Delegatia Comisiei Europene în România si Fundatia Generation Europe vã invitã joi, 5 octombrie a.c., la conferinta de presã care va avea loc cu ocazia publicãrii rezultatelor sondajului de opinie privind impactul Agendei Europa 2006-2007.

Sondajul prezintã opiniile a 24.000 de tineri români despre aderarea la Uniunea Europeanã, despre impactul pe care aceasta îl va avea asupra viitorului lor, precum si care sunt aspiratiile acestora. De asemenea, va fi prezentat impactul editiei în limba românã a Agendei Europa EU/RO – E vorba despre tine, precum si valorea acesteia ca instrument de învãtare. În cadrul acestui sondaj, sunt comparate pãrerile elevilor, dar si ale profesorilor, aceste informatii fiind raportate la rezultatele celor mai recente Eurobarometre, pentru a reliefa profilul tinerilor din România.

La eveniment vor participa Anca Daniela BOAGIU, ministrul integrãrii europene, Jonathan SCHEELE, seful Delegatiei Comisiei Europene în România, Cezar BIRZEA, directorul Institutului de Stiinte Economice si Marina STURDZA, consultant regional al Fundatiei Generation Europe.

Evenimentul va include o tombolã, în cadrul cãreia vor fi extrase 100 de premii pentru elevi, precum si premii pentru scolile participante. Premiile includ 10 excursii la Bruxelles, pentru a vizita Parlamentul European, dar si locuri în tabere scolare, cãrti si materiale educationale .

Evenimentul va avea loc la Hotelul Athenee Palace Hilton, sala Regina Maria, începând cu orele 10.45.

 
Notã pentru jurnalisti                                                               Pentru informatii suplimentare:

Vã rugãm confirmati participarea la:                                      Ministerul Integrãrii Europene
Biroul de presã al MIE                                                                  Doina Tanase  Tel: 021 301 1518
Daniela Taranu                                                                             e-mail.  Doina.Tanase@mie.ro
Tel/fax: 301 15 17, 301 15 28                                                    Generation Europe Foundation - Romania
e-mail: daniela.taranu@mie.ro                                                 Alina Ciceu  Tel: 0744 655 744
e-mail: 
alina@generation-europe.org    
                                      
Vã rugãm sã specificari dacã aveti nevoie de dotãri tehnice speciale (cabluri, etc)

 

Proiect finantat de
UNIUNEA EUROPEANA

 
Uniunea Europeanã acordã României expertizã si sprijin financiar în vederea pregãtirii pentru aderare, prin programe specifice: Phare, Ispa si Sapard. Sectoarele beneficiare variazã de la dezvoltare regionalã si sprijin pentru IMM-uri, pânã la investitii în infrastructura de mediu si transport si dezvoltare ruralã.
Suma anualã totalã a fondurilor nerambursabile acordate României prin cele trei programe este în crestere, de la cca 660 de milioane de Euro în 2003, la peste un miliard de Euro în 2006. Gestionarea acestor fonduri este realizatã de autoritãtile române de resort, sub coordonarea Ministerului Finantelor Publice.
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului | Str. Apolodor, nr. 17, Latura Nord, sector 5 | Tel: 037 211 14 09 | e-mail: info@mdrt.ro

Se recomanda utilizarea browser-ului Microsoft Internet Explorer 6 la o rezolutie minima de 1152x864