închide
Numele Dumneavoastră
Adresa de email a destinatarului
Mesajul ataşat
 
Vizitatori de la lansare: 16777215 Română | English

Let’s Do It, Romania!

  • Printează această pagină
  • Măreste dimensiunea textului
  • Micşorează dimensiunea textului
Presa » Informatii de presa » 24 aprilie 2007 - Laszlo BORBELY, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Locuintelor, a avut o întâlnire de lucru

Astãzi, 24 aprilie 2007 domnul Laszlo BORBELY, ministrul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor a avut o întâlnire de lucru cu domnul Donato CHIARINI seful Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti si cu domnul Giorgio FICCARELLI, consilier în cadrul Reprezentantei Comisiei Europene.

Cele douã pãrti au convenit  ca aceste întâlniri sã devinã periodice (douã întâlniri pe lunã), astfel încât sã existe o comunicare permanentã pentru eficientã în derularea programelor MDLPL. În aceastã idee, seful Reprezentantei Comisiei Europene în România si-a exprimat disponibilitatea de a-l însoti pe domnul ministru Laszlo BORBELY în vizitele pe care acesta le va efectua în teritoriu.
 
Pe agenda discutiilor s-au aflat prezentarea organigramei si structurilor Ministerului Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor, derularea programelor aflate în implementare.
 
Ministrul Laszlo BORBELY le-a expus oficialilor europeni problemele apãrute în implementarea proiectelor PHARE. La foarte multe dintre aceste proiecte se înregistreazã întârzieri din cauza modului de executie, subevaluãrii costurilor incluse în oferta financiarã a executantilor pentru proiectele de investitii, evolutiei cursului de schimb Euro - Leu. Totodatã, a fost subliniat faptul cã perioada de contractare pentru proiectele PHARE 2005 se încheie la sfârsitul anului 2007. O altã problemã abordatã a fost cea a achizitiilor secundare.
 
De asemenea ministrul Laszlo BORBELY a adus la cunostinta oficialilor europeni interventiile solicitate de Comisia Europeanã asupra Programului Operational Regional; aceste modificãri prevãd cã investitiile în turism si mediul de afaceri sã fie gestionate prin Programul Operational Regional.
 
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului | Str. Apolodor, nr. 17, Latura Nord, sector 5 | Tel: 037 211 14 09 | e-mail: info@mdrt.ro

Se recomanda utilizarea browser-ului Microsoft Internet Explorer 6 la o rezolutie minima de 1152x864