închide
Numele Dumneavoastră
Adresa de email a destinatarului
Mesajul ataşat
 
Vizitatori de la lansare: 16777215 Română | English

Letís Do It, Romania!

  • Printează această pagină
  • Măreste dimensiunea textului
  • Micşorează dimensiunea textului
Presa » Informatii de presa » 26 aprilie 2007 - Dechiderea Simpozionului International privind Riscul Seismic
Laszlo BORBELY, ministrul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor si Excelenta Sa Kanji TSUSHIMA, Ambasadorul Japoniei în România au participat astãzi, 26 aprilie 2007, la dechiderea Simpozionului International privind Riscul Seismic care a avut loc la Academia Românã.
 
În deschiderea seminarului, ministrul Laszlo BORBELY a tinut sã sublinieze faptul cã România este singurul stat din Europa care acordã facilitãti celor care vor sã-si consolideze clãdirile. „Am adus modificãri în legislatie astfel încât sã-i determinãm pe proprietari sã-si consolideze clãdirile. Chiar în acest moment se aflã în Parlamnet un proiect de lege ce aduce alte modificãri prin care  autoritãtile locale vor fi abilitate sã aprobe prin dispozitie de primar decizia de interventie privind expertizarea tehnicã, proiectarea  si executia lucrãrilor de consolidare, dacã nu existã acordul proprietarilor clãdirilor aflate în pericol”, a declarat cu aceastã ocazie, ministrul Laszlo Borbely care  si-a exprimat speranta cã aceastã aceastã colaborare va continua mai ales cã România, fiind o tarã cu risc seismic ridicat, are nevoie de specialisti în acest domeniu.
 
Seminarul se va desfãsoarã în perioada 26-27 aprilie 2007 si este rezultatul cooperãrii dintre Agentia Colaborare Internationalã a Japoniei (JICA) si Centrul National pentru Reducerea Riscului Seismic (CNRS). În cadrul acestei colaborãri, partea japonezã a oferit o finantare de 7 milioane de dolari pentru un Proiect de Cooperare Tehnicã pentru Reducerea Riscului Seismic pentru Clãdiri si Structuri desfãsurat pe mai multi ani. 
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului | Str. Apolodor, nr. 17, Latura Nord, sector 5 | Tel: 037 211 14 09 | e-mail: info@mdrt.ro

Se recomanda utilizarea browser-ului Microsoft Internet Explorer 6 la o rezolutie minima de 1152x864