Guvernul României - Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Activităti permanente ale programului EUKNDezvoltarea bibliotecii electronice EUKN

Statele partenere ale programului EUKN au dezvoltat o biblioteca electronica extinsã, continând documente de buna calitate care acoperã tematicile din domeniul urbanismului propuse de program:


Biblioteca electronicã, cel mai important activ al programului si cel mai vizibil rezultat al acestuia, este accesibilã prin intermediul Portalului EUKN cele 17 website-uri nationale ale statelor partenere. Acestea pun la dispozitia utilizatorilor documente nationale organizate în patru sectiuni: bune practici, cercetãri, politici, retele de cunoastere.
 
Dezvoltarea retelei nationale, activitãti de informare, diseminare si formare
 
Cele 17 Puncte Centrale Nationale ale EUKN joacã un rol crucial în diseminarea cunostintelor în domeniul urbanismului atât la nivel european cât si la nivel national. Prin Punctele Centrale Nationale, EUKN face disponibile tuturor profesionistilor experienta si cunostintele nationale, regionale si locale în domeniul urbanismului. Pe de altã parte, Punctele Centrale Nationale colecteazã de jos în sus informatii - de exemplu informatii la nivel local, regional si national si le oferã specialistilor precum si altor pãrti interesate la nivel european.
Modalitatea de stimulare a profesionistilor din domeniul urbanismului în scopul obtinerii de documente care pot fi publicate pe website- ul EUKN este o provocare  pentru fiecare Punct Central National. Pentru o buna functionare a retelei se organizeazã activitãti care sã creeze o „comunitate  de practici”-  conferinte, workshop- uri pe diverse teme, cursuri de formare profesionala, etc.
 
Pentru mai multe informatii vizitati pagina României de pe Portalul EUKN.
Documentul se gaseste la adresa http://www.mdrl.ro/index.php?p=4326